Променят датите на абитуриентските балове в Кърджали,плащат солени неустойки?

Две от най-големите училища в Кърджалийско-СОУ”Отец Паисий” и СОУ”П.Р.Славейков” може да посрещнат абитуриентските балове на сух режим заради евроизборите. Паисиевци традиционно празнуват завършването на школото на 24 май, а славейковци на 25 май. По време на двата дни обаче заради евровота продажбата на алкохол в заведенията ще бъде забранена.

 Очакваме казусът да се реши от Централната избирателна комисия. Ако това не стане вероятно ще променим датата на бала. Това каза за Кърджали бг вести директорът на „Отец Паисий” Златко Атанасов. Той подчерта,че решението ще се вземе след допитване но учениците и техните родители. Проблемът с насрочването на нови дати е голям. От една страна заведенията ще понесат загуби и ще искат неустойки,от друга в края на май всичко е заето заради срещи на съвипускници от предишни години. Резервации се правят година по рано,подчерта Златко Атанасов.

  Такъв проблем не съществува за Езиковата гимназия. Техният бал е насрочен на 26 май, точно след вота.174 абитуриенти ще купонясват в „Арпезос” като няма да има проблем за алкохола. От Езиковата припомнят,че предишни години другите две школа са драпали да празнуват на свещената дата 24 май. Сега ние сме на кяр,споделят абитуриентки от гимназията.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини