Олимпийският отбор на ГПЧЕ „Христо Ботев” покори върха на немски език

Най- добрата инвестиция в бъдещето е образованието на нашите деца”. Това е мнението на родителите и учениците от Езиковата гимназия за най- талантливите немскоговорящи Ботевци.

Преди поредни дни стана ясно, че на Националната олимпиада по немски език са класирани за участие дванадесетокласникът Димитър Димитров, единадесетокласничката Надежда Стефанова, десетокласниците Гергана Вакарелова, Георги Базлянков, Айнур Билял и Кадир-Вахид Хубенов, деветокласничката Ана Бакърджиева и осмокласничките Дилара Сарач и Еда Мехмедали. Техни преподаватели са Мариана Аврамова, Галина Недялкова, Нигяр Наим и Светла Желязкова.

Единствено учениците от Езиковата гимназия ще представят област Кърджали в Националния кръг на олимпиадата по немски език, която ще се проведе от 28 до 30 март 2014 г. в град Русе. ГПЧЕ „Христо Ботев” ще участва с най- голям брой ученици- девет , на фона на един или двама представители от другите езиковите гимназии и училища с изучаване на немски език в страната. Квотата е 126 участници.

Поредното успешно класиране на Ботевци е доказателство за дългогодишните традиции в преподаването на езика на Гьоте и Шилер. Високите езикови компетентности на учениците, съчетано с отговорната и професионална работа на учителите е формулата , по която възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев” се превръщат в безспорни фаворити в предстоящата лингвистичната надпревара.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини