От столицата хвалят местните полицаи,в Кърджали се живеело спокойно

Според зам.директора на ГД „Национална полиция” старши комисар Константин Димитров областта е добро място за живеене от гледна точка сигурността на гражданите

 

В присъствието на зам.директора на ГД „Национална полиция” старши комисар Константин Димитров днес беше направен отчет-анализ за дейността на ОД на МВР-Кърджали за 2013 година. На отчета присъстваха областният управител Бисер Николов, окръжният прокурор Светлозар Лазазаров, председателят на Окръжния съд Георги Милушев, председателят на Административния съд Виктор Атанасов, районният прокурор Желязко Стефанов, секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир.

Директорът на ОД на МВР-Кърджали Боян Кехайов направи анализ на дейността на дирекцията за изминалата година, в който беше подчертано, че броят на криминалните престъпления е намалял в сравнения с 2012 година, а разкриваемостта е нараснала с 3,4 пункта. От регистрираните 858 престъпления са разкрити 495, това представлява 57,6 процента разкриваемост, която е над средната за страната. Структуроопределящите престъпления – тези против собствеността, са 439, от които са разкрити 37 процента. Разкрити са 7 от извършените 10 грабежа. 69 процента от регистрираните 42 престъпления против личността са разкрити. Задържан е извършителят на единственото умишлено убийство през миналата година. Като успех за криминалистите беше отчетено задържането през месец юни на двама мъже от село Устрен и село Сипей, извършили 14 кражби от апартаменти в Кърджали, главно на пари, златни бижута, мобилни телефони лаптоп. При извършените претърсвания бяха открити част от откраднатите вещи. През месец септември бяха задържани други двама мъже от врачанското село Баница, извършили кражба от жилище в областния център. В автомобила на гастрольорите бяха открити златни накити 9300 лв. и инструменти за взломяване на врати. Директорът на ОД на МВР-Кърджали Боян Кехайов подчерта, че добрите резултати са плод на усилията на служителите от дирекцията и районните управления. Като основни приоритети през настоящата година той очерта противодействието на битовата престъпност, ограничаване на икономическата престъпност с активно противодействие на контрабандата на акцизни стоки и ДДС измамите, ограничаване на разпространението на наркотични вещества, ефективни мерки за ограничаване на детската и младежката престъпност.

Старши комисар Константин Димитров даде много добра оценка за работата на дирекцията и подчерта, че по отношение на ниската престъпност и повишената разкриваемост Кърджали е едно от привлекателните места за живеене в страната. Той специално отбеляза, че благодарение на кърджалийската дирекция в началото на тази година беше разкрита една от най-сериозните групи за извършване на въоръжени грабежи, заловена след нападението на трезора в Кърджали. Окръжният прокурор Светлозар Лазаров изрази задоволство от доброто взаимодействие между ОД на МВР-Кърджали и прокуратурата, а секретарят на общината Сезгин Бекир обърна внимание на успешното сътрудничество между полицията и местната власт по отношение на опазването на обществения ред и при провеждането на избори.

 

25.03.2014 г. Регионален пресцентър на МВР 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини