Мащабна кампания за Кърджали в Белгия започват кмет и археолог

Овчаров и Хасан Азис

Кметът на Кърджали Хасан Азис и археологът Николай Овчаров започват мащабна кампания за популяризиране на столицата на Източните Родопи в Белгия. Предвижда се в Деня на Кърджали фотоизложба с културни забележителности и макет на Перперикон да гостува в Комитета на регионите и Европейският парламент в Брюксел. Освен презентацзиите там, ще има подобни прояви в ключовите за Белгия градове Гент и Лиеж, които са локалните столици на фламандци и валонци. Показването на изложбата е договорено с кметовете на двата града.

Заедно с нея ще бъде представен бизнеса на Кърджали, ще се презентират и туроператорски фирми. Според кмета Хасан Азис целта е да бъде привлечено вниманието на инвеститори и туристи от Белгия.

Това е най-мащабната презентация на Кърджали, която е правена в чужбина. Финансирането ще бъде с общински средства. Очакваме подкрепа и от Министерството на икономиката и енергетиката и от Министерството на културата, каза още градоначалникът.

Според ст.н.с.д-р Николай Овчаров фотоизложбата ще бъде само стъпка към по голямо изложение през следващата година. На него ще се представят и артефакти от археологическите разкопки на Източните Родопи.

Ще гостуваме в културни столици с нашите забележителности и се надявам да направим впечатление , каза още Овчаров.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини