Момчилград приема най-добрите биолози у нас

Момчилград посреща най-добрите биолози у нас в 39-ото издание на Националната олимпиада по биология и здравно образование. Ученическото състезание се организира под егидата на Министерството на образованието и науката и Регионалния инспекторат по образованието. Домакин на събитието, което ще се проведе от 4 до 6 април, е СОУ „Н. Й. Вапцаров”. В надпреварата участие ще вземат 120 участници, заели първите места в областните кръгове по биология. Те ще се състезават в две възрастови групи – 8-9 и 10-11-12 клас.

За националните шампиони организаторите са предвидили грамоти и медали, а за всички ученици и техните ръководители са изготвени сертификати. Община Момчилград пък ще стимулира участниците и първенците с предметни награди.

По време на престоя си в Момчилград най-добрите биолози у нас ще имат възможност да посетят тракийското светилището на Орфей при село Татул и скалното светилище Харман кая. Туристическата им обиколка ще обхване още Историческият музей в Кърджали.

Задачите за предстоящата олимпиада са изготвени от Националната комисия към образователното министерство с участието на преподаватели от СУ  "Св. Кл. Охридски".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини