Рог на изобилието от морски дарове се изсипа в Кърджали,гръцки магазин предлага прясна стока

Първият клиент

Изобилие от морски дарове предлага гръцкия търговец Шериф Хюсеин. Днес той откри първият си в България магазин за риба „Ипархо 2014” на кръстовището в кв.”Веселчане”. Шериф даде угощение за десетки кърджалийци,пожелали да опитат от неговата риба. Това е най-чистата храна. В нея няма хормони. Тя  е дар от природата сподели за Кърджали бг вести  Шериф Хюсеин. Той има верига от магазини в Гърция и Турция. Смята да развива и бизнесът в България.Цените му са два пъти по ниски отколкото в родния му град Комотини. Успехът на Шериф се крие в обслужването. Всяка сутрин от Кавала към Кърджали тръгва прясна , току що уловена риба. Тя пристига в магазина му в Кърджали за час и половина. Тук е магията.Рибата ,независимо от нейната големина се предлага изчистена. Няма проблем за купувача, нито за домакинята която ще я приготвя. Предлагат се всички видове морски риби от чистото Бяло море-сафрид,сардина,аншуа и др. Има и глезотийки.Така октопод може да си купите само срещу 10 лева, пастървата е на същата цена, а калканът е на достъпните 20 лева. За сравнение в Бурса той върви 45 лева килото.

  Шериф Хюсеин е потомствен търговец на риба. Той е направил магазина си така, че да има достъп на всеки клиент до щандовете. Залага на това,че всеки ден рибата, която предлага е прясно уловена.

 При откриването на магазина нямаше високопоставени гости. Напротив. Шериф даде гощавка на любителите на прясна риба. Всеки можеше да опита от неговата стока. Предлагаше се и гръцката ракия-ципура.

  Смятам ,че кърджалийци ще заложат на екологичната храна, при това поднесена чиста и годна за бърза консумация, каза за Кърджали бг вести Шериф Хюсеин.

Георги Кулов

Софра за клиентите
Специалтетът
Витринта
Основоположникът на фирмата
Рибата се почиства,отменят домакините
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини