Талантливи деца от Кърджали отново с многобройни награди

Малките художници от Школата по изобразително изкуство към ОДК гр.Кърджали с ръководител Севинч Еминова плениха журитата на престижни национални конкурси и спечелиха многобройни отличия.

          В Националния конкурс за детско творчество „Доброто”,  организиран от КНСБ и благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, гр.София художниците от ОДК спечелиха първите места и получиха купи и грамоти: І място за Елеонора Кирекчиева на 14 г. и ІІ място за Яница Стоянова на 7 г. в техните  възрастови групи.

         В VII Национален конкурс за детска рисунка „Наследниците на  Дечко Узунов” гр.Казанлък, при  голямо участие на школи от  цялата страна и голяма конкуренция,  бяха наградени: ІІ място за Толга Исмаил на 10 г. и ІІІ място за Бойка Христова на 12 г., които пресъздадоха своите мечти в образи  и цветове.

        На един от най-престижните детски конкурси в страната „Малките нашенци”, посветен на Чудомир и организиран от ОДК гр.Казанлък, тази година най-малките художнички на школата спечелиха първите места: І място за Иванина Димитрова, 6 г. и І място за Йоанна Точкова на 5 г.

        ОП ”Младежки център” гр.Хасково по повод настъпването на Астрономическата пролет организира Национален конкурс  на тема ”Вълшебството на сезоните”. И тук нашите възпитаници  разгърнаха своето въображение и показаха най- добри резултати: І място за Мария - Магдалена Делчева на 9 г. и поощрителна награда за Моника Точкова на 8 г.

     В същия конкурс в раздел „фотография” на Виктория Грозева от Клуба по фотография бе присъдено ІІ място.

     В Националния конкурс „Водата – извор на живот” в гр.Бургас, в раздел „фотография”, Клуба по фотография към ОДК Кърджали с ръководител Антония Грозева, получи две поощрителни награда – за Мария Чавдарова на 13 г. и Айгюн Салим на 18 г.

    В Националния конкурс „България в картини и слово”, гр.Търговище, в раздел „стихотворение” Мария Чавдарова, от Литературен клуб към ОДК с ръководител Антония Грозева, спечели поощрителна награда.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини