“Сини патрули" бдят за чистотата на водата в Кърджали

В рамките на седми­цата на Водата се провежда среща на младежката организа­ция "Сини патрули". Момчета и момичета от три града - София, Кърджали и Плевен, да­ват отчет за своята работа, свързана с опазването на водни­те богатства.

Младежите от три­те подразделения на организацията "Сини патрули" имат за за­дача да информират какво е състоянието на водните басейни около градовете и как всички ние да ги опа­зим чисти. Преди националната среща вчера те са посетили ВиК дружества, пре­чиствателни станции и районните здравни инспекции по место­живеене.

В следващите дни младежите от орга­низацията "Сини пат­рули" ще проведат об­разователна акция, ка­то покажат на посе­тителите на нацио­налния музей "Земята и хората", където се провежда седмицата на водата или Между­народния воден мост, как да поддържаме бе­зопасни нива на при­родния ресурс.

Важен акцент от програмата за отбе­лязването на Светов­ния ден на водата на 22 март е кръглата маса за състоянието и бъдещето на язови­рите в България. Тя ще се проведе в четвър­тък с активното учас­тие на Българската асоциация по водите и Дружеството на голе­мите язовири в Бълга­рия.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини