Социалистите от Кирково избраха нов лидер

32 годишният педагог Венелин Башев беше избран за председател на общинската организация на БСП в Кирково. Това стана на изборна конференция на социалистите,завършила тази вечер.Тя се проведе, след като Висшият съвет на партията сне политическото си доверие от Бойка Арабаджиево, предишният председател на общинската организация .Висшия съвет на партията реши да бъде проведен пълен отчетен цикъл в Монтана, Добрич и Кирково.

 На изборната конференция в Кирково присъстваха 37 делегати – по един на всеки пет социалисти от партийните организации  в общината..Венелин Башев беше избран с а председател на общинската структура с пълно мнозинство. Като свой основен принцип той посочи екипноста в работата. Освен към оздравяване на структурата в Кирково усилията на новия председател ще бъдат насочени към създаване на младежка организация  и на обединение на жените –социалистки.

За председател на контролната комисия  на БСП в Кирково беше избран Иван Дачев, знакова фигура за социалистите в общината. В Кирково вече можем да разчитаме на силата и младостта но новия общински председател и на опита и мъдростта  на по-старото поколение, посочи Георги Кючуков, председател на областния съвет на БСП в Кърджали.Народният представител от „Коалиция за България“ Милко Багдасаров в краткото си изказване изрази задоволството от активизирането на социалистите в Кирково през последните месеци. Вярвам, че нашата организация тук ще възстанови загубените си позиции и ще се превърне във втората по многобройност и подкрепа от избирателите  след  организацията ни в Кърджали. БСП има потенциалът да бъде водеща политическа сила в Кирково, посочи Милко Багдасаров.

 Венелин Башев,новият председател на общинската организация на БСП в Кирково е от село Дрангово. Учител по география, неженен. Местните социалисти обаче разкриха, че той има сериозна връзка с момиче от Кирково, което живеят заедно.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини