Учредиха женско дружество на ДПС в Момчилград

Повишаване ролята на жените за реализиране на местни политики и активното им участие в културния и обществения живот в община Момчилград обсъждаха дамите от Движението за права и свободи на своето учредително събрание. В ръководството на новото женско дружество към Общинския съвет на ДПС-Момчилград влизат 11 души. За лидер на дамите единодушно беше избрана Нермин Юмерова. Тя е трети мандат общински съветник от ДПС в местния парламент. Оглавява комисията по Здравеопазване, социални дейности и закрила на детето.

„С учредяването на дружеството сме амбицирани да повишим политическата активност на жените в Момчилград. Обмисляме да стартираме благотворителни дейности, но в никакъв случай няма да са кампанийни, а по необходимост. Целта ни ще бъде да окажем подкрепа и помощ на жени в тежко състояние”, заяви Нермин Юмерова.

Тя посочи, че женското дружество на Движението в Момчилград ще се стреми да насърчава дамите с активна гражданска позиция. „Вратите ни са отворени за всички момчилградчанки. Убедена съм, че заедно ще намерим решения на редица проблеми”, каза още Юмерова.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини