Млади лидери от „Отец Паисий” отличени от депутат и евродепутат

.02.2014 г. заключителен форум по проект на Национален алианс за работа с доброволци „Дар за моето училище – млади лидери с идея за промяна".

Учениците от СОУ "Отец Паисий" - Eлена Георгиева, Моника Ангелова, Добрина Митовска, Шабан Иса от ІХ „б” клас, Диляра Яхя, Марчела Сотирова от ІХ „а” клас, Джансу Ахмед, Яна Ангелова и Йордана Петрова от Х „а” клас ,подготвени от педагози на Обединен детски комплекс, получиха грамоти за оригиналните си идеи, с които решиха част от проблемите в своите училища.

Форумът се проведе в Народна библиотека „Иван Вазов" в град Пловдив. Там се събраха над 100 млади лидери, участници в проекта. Те представиха с видеоклипове и презентации своите инициативи за промяна на училищната среда.

3-членно жури в състав Ваня Добрева – депутат от КБ и председател на Комисията по образование в НС, Моника Панайотова – евродепутат от ЕНП/ГЕРБ

и Вера Кирилова – обучител по проекта, оцениха 15-те инициативи. Критериите за оценка бяха оригиналност на идеята, брой включени деца в инициативата, ефект върху училищната среда, устойчивост на постигнатото и ефект на въздействие върху учениците.

Проектът на НАРД „Дар за моето училище – млади лидери с идея за промяна" е с продължителност 6 месеца и се финансира от НЦЕМПИ по Национална програма за младежта, като стойността му е 22 324 лева.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини