Шестгодишни изучават секса в Дания

"Синко, мисля, че вече си достатъчно голям, за да си поговорим за секса. Добре, тате, какво искаш да знаеш"?! Като се замислим, темата за пчеличките или щъркела май далеч не е толкова непозната сред младите поколения, както бе преди години.

И все пак, примерът, който дава датската организация "Секс и общество" определено е доста противоречив. Най-вече, защото за първи път тази година националната кампания в местните училища в Дания, озаглавена "седмица на секса" обхвана и деца на шестгодишна възраст.

"Целта ни е да помогнем на младите хора да направят правилния избор за успех в живота, да се ориентират в правната проблематика, емоционалните взаимоотношения и здравето", мотивират решението си от организацията.

Доколкото обаче едно шестгодишно дете е способно въобще да прави житейски избори или да се ориентира в правната проблематика, нас въпросното твърдение не ни убеди в правотата си, но както вече казахме, темата за пчеличките или щъркела отдавна не е толкова непозната сред младите поколения. А вицът за секса и Иванчо явно вече ще е актуален и с няколко години по-рано.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини