В Украйна военните вече дават инструктаж на цивилни

Ще има ли война в Украйна - този въпрос вълнува вече цял свят, а новините и слуховете от бившата съветска република идват един след друг.

Според последна информация военните комисариати в Украйна работят на пълна пара и вече може да се говори за мобилизация. Гражданите на страната получават обаждания за инструктаж, но от държавния апарат отричат, че това е истинска мобилизация.

„Току що са се обадили от военното комендантство на моя помощник със заповед да се яви утре в 08.00 часа по план за мобилизация. Съгласно решението на Съвета за национална сигурност в цялата страна се провежда мобилизация”, заяви депутатът от украинския парламент Алексей Парубий, предаде Агенция "Фокус".

Междувременно САЩ са прекратили подготовката за срещата на Г8 в Сочи и заплашват Русия с международна изолация.

„Президентът Обама е дал да се разбере в телефонния си разговор с Путин, че нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна може да повлияе негативно на позициите на Русия в международната общност. САЩ прекратяват участието си в подготвителните съвещания на Г8”, се посочва в прессъобщение на Белия дом.

Съседите на САЩ - Канада, вече отзоваха посланика си в Русия. Канадският премиер Стивън Харпър потвърди, че страната му също може да не се яви на срещата на Г-8 през юнии.

А в Украйна дори църквата се намеси - говорителят на Украинската православна Георгий Коваленко заяви в телевизионно интервю, че Русия нарушава две божи заповеди - на първо място "Не лъжи" и на второ - "Не убивай". "Насилието на една държава спрямо друга е нарушение точно на втората заповед", категоричен е свещеникът.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини