Мартеници от Момчилград на изложенията в Берлин и Москва

Ръчно изработени мартеници от деца и ученици от Момчилград ще красят щандовете на родопските общини на туристическите изложения в Берлин и Москва. Интересната идея е дело на община Момчилград, която е водеща организация по проекта „Източният свят на Родопа планина”, в партньорство с общините Кърджали, Крумовград и Кирково.

Най-голямата туристическа борса в света – изложението ITB ще се проведе от 6 до 9 март в Берлин, Германия. Две седмици по-късно руската столица ще бъде домакин на международното изложение INTOURMARKET.

Общините от Кърджалийско ще представят основните природни и културно-исторически забележителности и обекти в региона. Представителите на проекта ще покажат още възможностите за традиционни и специализирани услуги като културен, селски и екотуризъм.

Посетителите на българския щанд ще могат да си купят ръчно изработените мартеници на символични цени. Събраните средства ще помогнат на деца в нужда. В тяхна подкрепа се организира благотворителен базар и в община Момчилград. Част от украшенията на малчуганите вече са закачени по стените в сградата на общинската администрация. Инициативата се провежда от Центъра за обществена подкрепа за трета поредна година. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини