Спецaкция в Столичната община и Общинска банка

МВР провежда акция в Столичната община и Общинска банка. Спецполицаи са влезли в сградите на двете институции.

Действията на униформените имат за цел да подпомогнат прокуратурата по събиране на доказателства за установяването на факти по различни досъдебни производства. БНТ твърди, че акцията е насочена   срещу единствения български участник в рали "Дакар" тази година и общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.

Алексиев е председател на комисията по бюджет и финанси в Столичната община и участва в управлението на "Общинска банка" АД. Името му наскоро беше замесено в трафика на 1400 кг кокаин от Латинска Америка към Европа.

Наркотикът бе укрит в камион, обслужвал състезателен отбор от друга държава. Кокаинът е пренасян с кораб, на който са били натоварени автомобили и друга техника, участвала в ралито. На този кораб   са били и автомобилите на Орлин Алексиев.

Според последните данни в тях не е намерен кокаин. След редовна митническа проверка те са освободени от френските власти и вече са в България. Разследващите у нас обаче казаха, че проверяват дали   българският отбор, участвал в ралито, е замесен в трафика на дрогата.

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини