Зеки Аптикадир (Зико) отново треньор в „Юнак”

Младите юнаци от Ардино започват подготовка за пролетния полусезон в зона „Пловдив” с трима наставници.Зеки Аптикадир (Зико) беше привлечен като наставник и спортен мениджър на юношеския футболен отбор на „Юнак” от Ардино. Досегашният треньор Ферди Велиев  поема техническите функции  в клуба, а зам.председателят на клуба Метин Мустафов – Матьо се ангажира с функциите на треньор на вратарите, съобщи президентът на клуба Джейлян Муталибов. Според него Зико познава отлично отбора и ще намери верния подход, защото съставът има потенциал и трябва да го разгърне.

Новият стар треньор на „Юнак” Зеки Аптикадир заяви, че ще търси не само спортните качества у футболистите си, а и характера им. Основните му цели ще бъдат да възроди детско-юношеската школа в клуба, както и юношеският тим да се задържи в първенството в зона „Пловдив”. „Много е важно да сплотим колектива, освен това имаме крещяща нужда от привържениците си. Ако те са с нас и стадионът е пълен, ще побеждаваме”, каза Аптикадир и допълни, че с удоволствие е приел отправената към него покана от ръководството на клуба отново да поеме отбора..

Зеки Аптикадир е роден през 1968 г. в ардинското село Млечино. Футболната си кариера започва в юношеския отбор на „Арда” през 1983 г. Играл е и за момчилградския „Родопи”. По време на военната си служба в Стара Загора е ритал в тима на строителните войски. През 1990 г. се присъединява към състава на „Юнак”. През 1996 г. „юнаците” са първенци в областното първенство, а Зико е играещ треньор. Същата година отборът на „Юнак” играе квалификации за влизане в Югоизточна „В” група. Ардинските футболисти отпадат в драматичен реванш със състава на „Димитровче” от Свиленград. „Първият мач бяхме загубили с 0:3, а на реванша в Бял извор при резултат 2:0 за нас главния съдия на мача Налбантов от Пловдив прекрати срещата след масово меле. По късно беше присъдена служебна победа за гостите от Свиленград”, спомня си Зико.

От тази седмица юношеският отбор на „Юнак” започна своята подготовка за предстоящия шампионат в зона „Пловдив”. Футболистите тренират всеки ден от 15.30 часа на градския стадион. Първата контролна среща на „юнаците” е с тима на „Палас” от Рудозем. Срещата ще се изиграе утре (петък) от 16.30 часа на градския стадион в Ардион.

Младата надежда на „Юнак” Даниел Чаръкчиев сподели, че след завръщането на батко Зико и с помощта на  другите двама треньори отборът ще се стабилизира. „Надяваме се под  тяхното ръководство да бъдем по подготвени физически за пролетния полусезон”, заяви още Чаръкчиев.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини