Данъчно-осигурителна кампания на НАП се проведе в Момчилград

Новите моменти в данъчно-осигурителната кампания на Национална агенция по приходите(НАП) бяха обсъдени на среща с общинската администрация в Момчилград и кметовете на населени места. Инспектори от офиса на НАП-Кърджали провеждат разяснителна кампания с представителите на местната власт в региона. Досега са проведени срещи в Момчилград и Крумовград. Сред обсъжданите теми бяха декларирането на доходи от страна на земеделски производители и тютюнопроизводители, приложенията от годишните декларации, актуални за тях.

Представителите на НАП посочиха, че при декларирането на доходите се декларират всички доходи, които лицето е получило през 2013 г. В това число влизат трудови правоотношения, нетрудови правоотношения, доходи от стопанска дейност и др. До 30 април пък се подават декларациите за облагане на доходите. Данъците също се заплащат в същия срок.

Тазгодишното ни мото е „Спестете си срещи с НАП”, като целта е да спестим време и пари на клиентите ни, заявиха от Националната агенция по приходите. Предоставянето на услуги за подаване на декларация за доходите без електронен подпис вече се извършват и с персонален идентификационен код (ПИК). Клиентите могат да получат своя персонален код, като попълнят и подадат заявление за ползване на електронни услуги. Документът е наличен както на хартиен носител в офисите на НАП, така и в електронен вариант, на интернет страницата на агенцията.  Инспекторите посочиха, че клиентите, подали заявлението в териториалната дирекция на НАП, ще могат да получат ПИК-кода в рамките на няколко минути.

От общината определиха срещата като изключително полезна и изразиха мнение, че при възможност на териториалната дирекция на агенцията, срещите с местната власт да се провеждат периодично.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини