Караянчева: Събрахме 8000 подписа в Кърджалийско за референдум,очакваме още

Караянчева се подписва за референдум

Осем хиляди подписа са събрали привържениците на ГЕРБ в областта в подкрепа на исканията на президента Росен Плевнелиев и инициативен комитет с председател проф.Георги Близнашки за ключови правила в новия Изборен кодекс.Това съобщи за Кърджали бг вести народната представителка Цвета Караянчева.Подписката стартира преди две седмици пред офиса на ГЕРБ в Кърджали и се събира в цялата област.До края на седмицата ще продължи подписването под трите искания.

Политическа партия ГЕРБ започна да събира подписи в Кърджалийска област за национален референдум в подкрепа на три точки в Изборния кодекс. Настояваме да се приемат исканията на нашата формация за включване на мажоритарен елемент, задължително гласуване и електронно гласуване.Това обяви тогава в Кърджали пред журналисти народната представителка Цвета Караянчева. Тя изрази увереност, че герберите ще съберат необходимите половин милион подписа в подкрепа на трите искания за да стартира референдума.

Цвета Караянчева подчерта, че настоящият кодекс е 80% преписан от този на ГЕРБ.

Мая Манолова искаше просто да печели време и да залъже протестиращите. За консултациите около Кодекса бяха привлечени неправителствени организации, които нямаха понятие от материята, отбеляза Караянчева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини