Nokia представи достъпните смартфони X, X+, XL, новия Asha 230 и 220

Nokia представи пет нови достъпни устройства на Световния мобилен конгрес в Барселона, Испания, включително гамата смартфони Nokia X, които се отличават с приложения на Android™, услуги на Microsoft и характерното за Nokia изживяване. 

Nokia X, Nokia X+ и Nokia XL са ориентирани към бързо разрастващия се пазар на достъпни смартфони и популяризират услугите на Lumia и Microsoft като Skype, OneDrive и outlook.com.

Гамата Nokia X се отличава съв свеж потребителски интерфейс с плочките “live tiles“, който е вдъхновен от гамата Lumia. Всички устройства разполагат с Fastlane, екран, който позволява на потребителите да преминават през любимите си приложения по-лесно и удобно. Потребителите имат достъп до приложения с доказано качество от Nokia Store, повече от една дузина магазини за приложения, разработени от външни фирми. Потребителите могат да се насладят на характерните за Nokia изживявания, включително безплатни онлайн и офлайн карти с HERE Maps, навигация “завой по завой” с HERE Drive, и Nokia MixRadio за безплатен стрийминг на музика и сваляне на плейлисти. Всички устройства разполагат също така с разнообразие от предварително заредени приложения и игри, разработени от външни компании,  включително Plants vs. Zombies 2, Viber, Vine и Twitter. 

Гамата Nokia X е и достъпно въведение към популярните услуги на Microsoft, включително и безплатното облачно съхранение с помощта на OneDrive. Със закупуването на всеки един от смартфоните от гамата Nokia X в избрани пазари, потребителите ще получат едномесечен абонамент за Skype Unlimited World, който е идеален за международни разговори към стационарни телефони в над 60 страни и към мобилни телефони в осем страни. 

Първото устройство, Nokia X, се отличава с 4-инчов  IPS капацитивен дисплей и 3-мегапикселова камера . Nokia X+ е оптимизиран за мултимедийните ентусиасти, които могат да се насладят на още повече игри, музика, снимки и видео, благодарение на по-голямата памет и място за съхранение. Nokia X и Nokia X+ ще се предлага в яркозелен, яркочервен, син, жълт, черен и бял цвят. Третият смартфон от гамата, Nokia XL , разполага с 5-инчов дисплей, 2-мегапикселова предна камера - идеална за видеоразговори в Skype - и 5-мегапикселова основна камера с автофокус и светкавица. Nokia XL ще е наличен в яркозелено, оранжево, циан, жълто, черно и бяло. Цялата гама Nokia X се захранва от двуядрен Qualcomm Snapdragon процесор и поддържа функцията Dual SIM, която позволява на потребителите да се прехвърлят от една SIM карта на друга, за да се възползват от по-добрите тарифи. 

Продажбите на Nokia X стартират веднага в Азиатско-тихоокеанския регион, Европа, Индия, Латинска Америка, Близкия Изток и Африка. Очаква се Nokia X+ и Nokia XL да бъдат пуснати в продажба на тези пазари в началото на второто тримесечие. 

Телефони с красив дизайн: Nokia Asha 230 и Nokia 220

Nokia представи и два мобилни телефона, предназначени за хората, които използват Интернет за първи път. Като част от популярната гама устройства Asha, Nokia Asha 230 е идеално представя мобилни телефони с пълен сензорен екран. Nokia Asha 230 включва всички предимства на платформата Asha, като екрана „Fastlane“ и достъп до популярните социални приложения като Line, WeChat и WhatsApp. Едно скролване на началния екран активира камерата на Nokia Asha 230 и също с едно докосване потребители могат да споделят снимки в любимите си социални мрежи. С предстоящата актуализация на софтуера, Nokia Asha 230 ще предоставя 7GB безплатно съхранение на файловете в облака на Microsoft OneDrive, както и опция за автоматично архивиране на снимки в облака. 

Nokia Asha 230 е най-достъпното устройство със сензорен екран от гамата Asha. На разположение във варианти с една или две SIM карти, продажбите на Nokia Asha 230 стартират веднага в Азиатско-тихоокеанския регион, Европа, Индия, Латинска Америка, Близкия Изток и Африка. 

Nokia представи и своя най-достъпен телефон с Интернет функционалност - Nokia 220. Със своя 2,4-инчов цветен екран и устойчива на прах и течности клавиатура, Nokia 220 е идеален за хората, които се докосват до мобилността и Интернет за първи път, с Facebook, Twitter и Bing, които са предварително заредени в устройството. Телефонът се предлага във варианти с една или две SIM карти, а продажбите му започват веднага в Азиатско-тихоокеанския регион, Европа, Индия, Латинска Америка, Близкия Изток и Африка.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини