10-годишното норвежко момче взе автомобил „назаем“ и се прояви

Малкият „беглец по пътищата“ на Норвегия, който взе колата на родителите си заедно с малката си сестричка и потегли към къщата на баба и дядо им повтори постъпката си. Действието се разви преди около две седмици, много рано сутринта, а пред полицията детето измисли революционно оправдание – било джудже, което си забравило документите.

Явно обаче малкият „нарушител“ не си е взел поука или мъмренето от родителите му не е било ефективно, защото то се прояви отново.

Този път „неблагоразумието“ да оставят ключовете на колата си без надзор имали негови роднини, които дошли да се видят. „Ловкият“ ни пътен нарушител веднага се възползувал от разсейването на гостите им и отпрашил с колата им. Той изминал 30км преди старите му „приятели“ от пътната полиция да го спрат за проверка.

Този път обаче явно родителите се усетили навреме и веднага сигнализирали в полицията и разпратили съобщение в Туитър, а пък полицията уведомила колегите си по пътищата. След съобщенията момчето спряло при сигнализация от патрул, а свидетел му отнел ключовете за автомобила.

След първия случай преди две седмици на родителите му им се размина само с мъмрене, но сега полицията решила да докладва случая в социалната им служба.

„Нямаше ранени, но това вече е прекалено, а следващия път може и да не се развият толкова щастливо обстоятелствата за момчето при евентуална катастрофа“, коментира началника на местната полиция Бард Кристиансен. Той бе зает със случая и предния път, но явно вече търпението му е свършило и този инцидент не го е приел като куриоз.

„Много е притеснително, че му е позволено да върши подобни неща. Явно родителите му не оказват нужния контрол“, коментира той пред Ройтерс.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини