Първанов подозира БСП и ГЕРБ в икономическа коалиция

Мен ме интересува кой от ръководството на БСП е осъществявал бизнес проекти при управлението на ГЕРБ, дали е имало икономическа коалиция помежду им”, коментира Георги Първанов пред bTV.

Той основава твърденията си на „публични признания” и на това, че хора, които са били на ключови позиции при кабинета „Борисов”, сега продължават да стоят на влиятелни постове. „Играчите се запазват, променят се само партиите”, констатира Георги Първанов и припомни задочния спор между бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски, от чиито взаимни обвинения изпъкнаха опити за търговия с влияние на най-високо ниво в съдебната система и „разпъване на медийни чадъри”.

Първанов обаче не пожела да разкрие повече подробности с аргумента, че те могат да бъдат получени с питане по Закона за достъп до информация.

„Вижте характера на разговорите между Пеевски и Цветанов, колко ли са обсъждали как да се разправят с политическите си опоненти”, посочи Първанов, като допълни, че в момента се води най-тежката компроматна война от началото на прехода. „Аз съм преминал през няколко, но това в момента е несравнимо”, сподели той.

Има масово преливане на гласове и симпатизанти от БСП към АБВ в редица региони. АБВ е отворено в много широк спектър към избиратели от център-ляво до център-дясно. Това предполага, че влизаме в директна конкуренция с ГЕРБ, дори с Реформаторския блок.

Първанов заяви, че за момента АБВ ще продължи да се развива като гражданска коалиция и изрази надежда за солидна политическа подкрепа, т.е. достатъчно партии, които да дадат на движението формалното основание за регистрация.

„След това и гражданите, и партиите ще преценят какво да бъде бъдещето на коалицията. Има няколко партии, които вече са потвърдили участието си, но няма да ги спомена преди да сме подписали коалиционното споразумение”, каза Първанов.

По думите му листата на АБВ за евроизборите е готова на около 80%, но ще бъде обявена едва, когато подреждането е напълно ясно.

Първанов призова лидерите на основните партии на идеен дебат, като целта му е идентификацията на всяка една от формациите и конкретните им платформи.

„Ние ще водим своя дебат солидно, идейно, управленски. Нека хората да преценят кои са по-добрите идеи и хората, които могат да ги реализират”, заяви Първанов.

Read more: http://politics.actualno.com/Pyrvanov-podozira-BSP-i-GERB-v-ikonomicheska-koalicija-news_16701.html#ixzz2u32iHTx3

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини