Волейболистките на Ардино с амбиции за финалите в България

Волейболистките на "Алада" от Ардино постигнаха четири категорични победи в пролетния кръг на Държавното отборно първенство за девой­ки младша възраст - регион "Странджа". Надпреварата се про­веде от 15 до 17 фев­руари в Стара Загора с участието на 9 от­бора.

С постигнатия ус­пех тимът от града под "Белите брези" се нареди на второ мяс­то в класирането след отбора на ВК "Казанлък". Така ардинчанки се класираха за зоналното първен­ство за девойки млад­ша възраст , което е предвидено да се про­веде на 10 и 11 март.

Според регламента на турнира всички ти­мове в това състезание играха по систе­мата "всеки срещу всеки", като класира­лите се на първите две места се класи­рат директно на зо- новото първенство, докато класиралите се от 3 до 5-то място - ВК "Бургас 2007", "Тун­джа" и "Яворов", оти­ват на допълнителен квалификационен тур­нир, който ще се иг­рае на 5 и 6 март.

В първите две сре­щи възпитаниците на треньора Месут Хайрулов постигнаха убе­дителни победи сре­щу тимовете на ВК "Стогос 2006" от Нова Загора и домакините от СКВ "Берое" с 3:0. В третия мач надиг­раха категорично и силния "Бургас’ 2007" отново с 3:0. В пос­ледния двубой волей­болистките на Арди­но отново показаха отлична спортна форма, като разгро­миха тима на ВК "Бур­гас 2009" отново с 3:0.

Гюнер Шюкри

Ардинчанки играха в състав: Джанан Мех­мед (капитан), Сийка Панайотова, Елиф Фаик, Елиф Йълдъз, Чидем Юмер, Гюлай Юсеинова, Джейда Ка раибрям и Даниела Панайотова.

"Исторически успех. Макар че в отбора имаше здравословни проблеми, опитът и здравата психика се оказаха решаващи за крайния успех във всички срещи. За по­реден път доказахме, че ние сме най-резул­татният колективен спорт не само на те­риторията на община Ардино, но и в цялата област", заяви нас­тавникът Месут Хайрулов. Той сподели още, че е изключител­но доволен от органи­зацията и коректното съдийство в тур­нира. Хайрулов допъл­ни, че амбициите на отбора са да се кла­сират за финалната осмица в страната и да зарадват отново ардинските любите­ли на волейбола.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини