"България без цензура" влиза в парламента до дни

Формацията ще има двама депутати от следващата седмица, съобщи лидерът й Николай Бареков. "Тази събота на национален съвет Земеделският народен съюз ще реши дали неговият депутат Румен Йончев да напусне парламентарната група на "Коалиция за България" и ЗНС да започне коалиционни преговори с Бареков. Така социалистите и ДПС няма да имат мнозинство. Ще привлечем и неопетнените сред членовете на ГЕРБ. До дни към нас преминава техен народен представител икономист", посочи Бареков, цитиран от пресцентъра на партията си.

Той призова Ивайло Московски също да реши на коя страна е. "Такива като него има няколко в групата на ГЕРБ”, допълни Бареков.

Бившият журналист и настоящ политик обяви, че няма да прави парламентарна група в настоящото Народно събрание и няма да участва в срамните сделки в него, но с коалиционни политики ще разбие всички възможни мнозинства в парламента и ще принуди четирите партии в него да го разпуснат и да излязат на предсрочни избори.

Бареков очерта бъдещата конфигурация в парламента - 119 на 119 депутати от двете страни на управляващи и опозиция, и неговите двама по средата.

"Нашите депутати няма да участват в нова коалиция", обеща лидерът на "България без цензура".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини