Отново сблъсъци в Киев, трима убити и над 150 ранени

Обстановката в центъра на Киев рязко се изостри. Зоната на сблъсъците между протестиращите и силите на реда се разширява и постепенно обхваща нови улици от правителствения квартал, предаде ИТАР-ТАСС.

Най-малко трима антиправителствени протестиращи са били убити, а около 150 други ранени при последните сблъсъци между полицията и демонстранти в Киев, съобщават опозиционни медици.

Опозицията чака парламентът да гласува връщане към конституцията от 2004-та година, ограничаваща правата на президента. Междувременно местна телевизия съобщи, че председателят на парламента Володимир Рибак е получил хипертонична криза.

По-рано днес в столицата протестиращи хвърлиха коктейли "Молотов" срещу централата на партията на президента Виктор Янукович, предаде АФП.

Няколкостотин души нападнаха сградата и изпочупиха прозорците с камъни. Преди това полицията използва гумени куршуми срещу тях . 

Около 20 хиляди, предимно мирни протестиращи, участваха в шествие от площад "Независимост" до парламента като поискаха да бъдат гласувани реформи, които да лишат президента Виктор Янукович от ключови правомощия.В Киев е използвано огнестрелно оръжие срещу полицията, съобщава Обозреватеь.При прякото предаване на събитията в центъра на града, на един от местните телевизионни канали, са се появили кадри, на които се забелязва как един от демонстрантите използва срещу силите на реда пистолет. Инцидентът се е случил на кръстовището на улиците „Шелковичная” и „Институская”. Междувременно на булевард „Арсеналний” специалните части „Беркут” са преминали в настъпление. Демонстрантите са се разбягали в посока на парка „Слава” , по улица „Иван Мазепи” или към метростанция „Печерская”

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини