Йовковци ще моделират храм „Свети Висарион Смолянски"

Третият Национален ученически конкурс “Българските архитектурни паметници в макети"  ,Варна - 2014 г. е на тема „Български православен храм“. Това необичайно състезание дава възможност да се приложат умения и сръчности,получени и усвоени в училище и в извънучилищни форми на дейност. Клуб Архитектурно моделиране в СОУ „Йордан Йовков“,функциониращ благодарение на проект „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства“, събира деца с интерес към архитектурните забележителности и умения в моделирането. Провокирани от темата,ръководителят на клуба Веселин Тенчев и неговите питомци решават да участват с изработване на макет на действащ храм „Свети Висарион Смолянски“ .
Според статута на конкурса право на участие имат всички ученици от I до XII клас. Конкурсът е индивидуален и изисква макетите да са изработени самостоятелно от участниците. Класирането ще се извърши в четири възрастови групи, а награждаването ще се проведе на 1.03.2014 г. Ще бъдат връчени - Специална награда на Кмета на Варна, Специална награда на двореца на децата, първа, втора и трета награда във всяка възрастова група, както и поощрителни на награди.
Целта на тази оригинална инициатива е засилване интереса на учениците към историята на България и към архитектурните ѝ паметници, създадени през различни периоди от съществуването ѝ . Конкурсът е посветен на на Националния празник на България -Трети март и се се провежда под егидата на МОН и Община Варна.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини