Разкриха мистерията „Ванга” в Кърджали

Николай Стоянов разкри мистерията "Ванга"

Всяка дума на известната българска пророчица Ванга е записвана от „бръмбари” вградени в стените на дома й. Подслушва ли са я както българските тайни служби, така и руснаците и сърбите. Тя е била под постоянно наблюдение на ченгетата, въпреки,че от услугите й са се ползвали хората на властта не само в България. Формално хората от тогавашната милиция не са имали право дори да доближават дома й. Около нея кръжали много агенти. Тя е била под прекия надзор на руснаците.Нейни пророчества са изстрелвани в комюникетата на информационните агенции. Това разкри снощи пред кърджалийци писателят Николай Стоянов, който представи второто издание на книгата си „Случаят Ванга”.Проявата бе организирана от община Кърджали, регионалната библиотека „Н.Й.Вапцаров” и Военния клуб.

Николай Стоянов е роднина на пророчицата. Учи ориенталистика и българска филология. Бил е зам.-главен редактор на сп.”Пламък”.Първият главен редактор на влиятелното издание „Льо Монд Дипломатик”По негови сценарии са снимани четири филма. Издал е много книги,преведени на френски,италиански немски.Има три издателства.Носител на Вазова награда.

Николай Стоянов подчерта, че за Ванга са написани 22 книги. Неговата е първата, сътворена от професионален писател и роднина на пророчицата.Неговия баща и Ванга са братовчеди. Той е раснал около нея.

Авторът разкри скандалната история на първата книга за пророчицата . Тя се води като написана от неговата братовчедка Красимира Стоянова, но действителният автор е поетът Христо Ганов, който е бил лекар в Ардино.

Ванга се преобразяваше когато влизаше в контакт с отвъдното. Когато трябваше да каже нещо лошо,пяна и излизаше на устата, сподели впечатления Стоянов. Аз на всички помагам, а на мен кой ще помогне ,казвала Ванга

Пророчицата била много близо до Людмила Живкова. Двете били на едно мнение , че жените ще спасят света.

Георги Кулов

Представяне на автора
Автографи
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини