Снимат филм за Кърджали и Комотини

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис участва вчера в заснемането на част от 15-минутен филм по проект "Насърчава­не на сътрудничест­вото между болници­те на Комотини и Кърджали и техния персонал за най-добра реакция при спешни случаи с фокус върху пътните инциденти". Филмът ще популяри­зира дейностите по проекта, по който от няколко години рабо­тят болниците в Кър­джали и Комотини. В резултат на изпълне­нието му се очаква да се подобри сътрудни­чеството между ме­дицинския персонал на двете лечебни заведе­ния в случай на спешни проблеми с акцент върху автомобилни ка­тастрофи след отва­рянето на Маказа и пускането на новия участък от междуна­родния път на трансграничен коридор №9, свързващ Северна Ев­ропа и Бяло море.

"С отварянето на пъ­тя бяха свързани на­шите очаквания за по-добро сътрудничест­во между двете стра­ни, увеличаване на ту­ристическия поток и задълбочаване на икономическото сътруд­ничество и бизнеса", заяви инж. Азис пред екипа, работещ по бъл­гарската част на фил­ма. От думите му ста­на ясно, че проектът е много важен не само за нашия град, но и за Комотини, съобщават от общинската адми­нистрация.

Инж. Азис подчерта, че кърджалийската болница има необходимия капацитет и техника най-ново поколе­ние, за да предостави модерни здравни услу­ги на граждани и ту­ристи от трансграничната зона, както и за спасяването на чо­вешки животи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини