Палачите на Куцкова побегнали към чужбина, заловили ги до летището

Обвинените за убийството на Надежда Куцкова, свекърва на съдия Нели Куцкова, са искали да бягат в чужбина и са заловени от спецченгетата на път за летището в Бургас. Това разказва пред struma.bg.

Димитър Маламов, брат на задържания санданчанин Станислав Маламов. Той е в ареста за убийството заедно с благоевградчанина Велик Корчев. В събота 28-годишният Димитър Маламов е бил на свиждане при брат си в следствения арест на ул. "Г.М.Димитров" в столицата. От срещата разбрал, че двамата са тръгнали да бягат, а Велик имал човек, който щял да им помогне да офейкат със самолет.

При задържането полицаите нанесли 3-4 удара на Станислав по краката и гърба, разказва брат му. Велик се опитал да избяга, но и той получил удари и се наложило да го транспортират до болницата, за да му зашият рана на главата. Станислав заявил пред брат си, че много съжалява и че двамата с Велик не са искали да убиват пенсионерката. Той предполага, че Велик е планирал обира за отмъщение, тъй като преди време Нели Куцкова била съдия по делото за наркотици срещу него.

Преди обира при Надежда Куцкова имало гости, но след като се разотишли, младежите предприели удара. С две щраквания Велик отключил вратата на жената. Двамата влизат с маски на главата от чоропогащи и с ръкавици. Станислав запушва устата на жената, а Велик обикаля за плячка. След 2-3 минути бабата се свлича на земята и не реагира. До този момент Велик е открил 1000 лева.

Двамата хукват да бягат, като оставят вратата открехната. Стигат до "Красно село" пеша и там установяват, че личната карта, ножа и цигарите на Велик са изпаднали. Още тогава им става ясно, че ще бъдат заловени, но решават да заминат за Слънчев бряг. Там останали една седмица, но парите свършили и те се придвижили до Бургас. Станислав се обадил на майка си да му прати 100-200 лева. Майка му го моли да се прибере в Сандански, но той отказва. На 6 февруари, на път за летището три коли спецполицаи спират автобуса, в който били Велик и Станислав, и осуетяват опита за бягство на двамата.

Родителите на Станислав Маламов са разведени от 22 години. Майка му работи в гръцка фирма в Сандански, а баща му е тираджия. От около две години Маламов работел на автомивка в София. Учил до 9 клас в земеделската гимназия в родния си град, но после продължил вечерно училище. Описват го като тих и необщителен.

Източник: http://www.marica.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини