Област Кърджали чопва 20 млн.лв за благоустройство,харчат парите до края на годината

Бисер Николов

Четири процента от средствата по правителствената програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”, възлизаща на 500 млн.лв. се предоставят на общините в област Кърджали. Средствата са предназначени за финансиране на проекти, свързани с благоустрояването. Правителството е одобрило за областта 4 процента от общия брой от 392 проекта, които са депозирани от общините. Стойността им варира от 52 000 до 1,7 млн.лв. Общият им брой е 28 проекта, три от които са депозирани от областния управител Бисер Николов. Общата стойност на одобрените за областта проекти възлиза на 20,539 млн.лева.

Тяма толериране на област Кърджали от правителството. Ще се финансират само качествените проекти, заяви пред журналисти губернаторът Бисер Николов. Той посочи,че кабинетът “Орешарски” е отказал финансиране за три проекта:депото за твърди битови отпадъци край Кърджали, индустриалната зона “Юг” и посетителския център на Перперикон.За тях ще се отпуснат пари по други програми.

Сред проектите с одобрено финансиране не е закрития плувен басейн. Областният управител не скри,че лобира за това спортен клуб да получи съоръжението на концесия ,за да може да кандидатства по проект. Басейнът е общински и общината за сега отказва да го предостави, обясни Бисер Николов.

Акцентът е поставен на проектите за благоустройство и осигуряване на заетост, подчерта областния управител.Той поясни,че парите трябва да бъдат усвоени да края на годината. Строителните работи ще започнат през април.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини