Ходжа предсказа на детето-чудо Крисия, че ще стане звезда

Специално интервю за дъщеря си даде бащата на детето чудо Марин Тодоров. Крисия е едва на 9 годинки, но вече понесе „тежестта" на всенародната любов от сцената на „Шоуто на Слави". Няма ден, в който медиите да не говорят за малкото момиченце от Разград, омагьосало с невероятния си глас целия екип, а и всички българи. За радост на родителите си Крисия е дарена с куп таланти. Освен че пее великолепно и свири на пиано, тя танцува и рисува страхотно. За капак е невероятна математичка и малката й главица смята като калкулатор.Потърсихме бащата на Крисия, за да ни разкаже как се отглежда дете чудо.

Г-н Тодоров, дъщеря ви Крисия омая с гласа си цяла България. Кога за първи път разбрахте за нейните певчески заложби?

Криси пее почти от бебе. Беше на година и половина, когато, докато бяхме на почивка със семейството ми на море, научи една песничка от музикална програма по телевизията и се опитваше да я копира. Разбира се, не знаеше значението на текста и си измисляше думите, но много вярно пееше. По-късно, като стана на 4 години, я записахме на музикална школа. Сега по пиано и по пеене я подготвя една много добра учителка в Разград -Свилена Дечева.

Крисия е и художничка, балерина, и математиката й върви. Как съвместява едно малко момиче толкова много таланти? Как успява?

Крисия е по-организирана и от нас, възрастните. Намира време за всичко, защото е изключително дисциплинирана. Първо приключва с уроците и тогава се заема с музиката. Пее повече от два часа у дома, без да се смятат упражненията й в школата. Много дисциплинирана за годините си и амбициозна.

Като малка звезда често й се налага да отсъства от училище. Ще се справи ли с пропуснатите уроци?

Вярно е, репетициите в шоуто са доста динамични и отнемат от времето й за учене. По две нови песни трябва да научи на всеки пет дни и затова често не може да присъства на учебните занятия, но тя е много упорита. Знам, че ще се справи и с наша помощ ще наваксаме пропуснатото.

Присъствате ли на концертите й ?

Аз съм много зает човек. Имам много бизнес задачи, но сърце не ми дава да стоя и да я гледам по телевизора. На последните два концерта присъствах и докрая имам намерение да я гледам на живо, на сцената. Съпругата ми Ангелина я придружава в София и е с постоянно присъствие и на концертите, и на репетициите.

Чия беше инициативата да я запишете за кастинг в „Шоуто на Слави"?

Приятелките на жена ми гледали обявата за избор на асистентка на г-н Андреев и я убедиха да я запише, да се пробва на голямата сцена. Те са я слушали много пъти и на концерти, и у дома, знаят таланта й. Аз, разбира се, нямах нищо против, не съм се противопоставил, защото вярвам в нея и знаех, че ще се справи. Все пак е за нейно добро. Крисия има много награди от музикални конкурси. Печелила е и първи, и втори места не само на наши, но и на международни конкурси.

Крисия разкри, че си е поръчала пиано на Дядо Коледа. Изпълни ли белобрадият старец мечтата й?

Изпълнихме поръчката. Преди 2 дни докараха пианото от Германия у дома. Беше специална поръчка и Дядо Коледа малко се забави с доставката (смее се -б.а.). Крисия свири великолепно. Като приключи конкурса при Слави, се надявам да има свободно време и за пианото. Ще свири и ще се разпява у дома.

Заобиколен сте от истинско женско царство - прекрасна съпруга и три красиви дъщери. Как успявате да изпълните желанията им? Глезите ли ги много?

Вярно е, че нищо не им отказвам. Когато се касае за бъдещето на децата ми, не жаля средства. Имам три дъщери - Тифани, на 13 години, Крисия, на 9, и Марина, на 5 години. Като най-малка тя е и най-глезената.

А другите две дъщери - Тифани и Марина, също ли са толкова талантливи?

Тифани е на 13 години и беше солистка в балетната школа по модерни танци. Малката Марина е невероятен художник и рисува великолепно. Отделно е изключително пластична. Имаме намерение да я запишем художествена гимнастика, защото постоянно си измисля някакви съчетания, скача у дома.

Съпругата ви е бивша балерина от Варненската опера. Навярно любовта към изкуството е наследена от нея?

Да, така е. Тя завърши Балетното училище и танцуваше във Варненската опера. Баща й пък беше най-добрият балетист. Нямаме родственици във фамилията, които да са имали певчески заложби, но затова пък в рода ни има много близки, свързани с танците и балета. У дома винаги изкуството е било на преден план.

С какво се промени животът на Крисия, след като стана известна? Промени ли се самочувствието й?

Знаете ли, тя мисли като голям човек, а не като дете на 9 години. Изключително е разумна и понякога ни учудва дори нас, родителите й. Отличава се от много останали деца, винаги се бори с всички сили да докаже, че е най-добрата.

Освен талантлива Крисия е и изключително чаровна и малко суетна. Кой се грижи за нейните сценични тоалети и проявява ли инат при избора им?

Съпругата ми се занимава с тоалетите й, а голямата ми дъщеря също помага със съвети. И днес отново са на шивачка. Жена ми измисля моделите и ги поръчва. Понякога се случва да купуват и готови. Ангелина измисля и прическите й. У дома всички са суетни, но така е, нали все пак са жени. На мен като мъж ми доставя удоволствие да се радвам на хубостта им.

До настоящия момент свързваха Разград и Кубрат с примата Лили Иванова, в бъдеще навярно ще свързват областта с Крисия. Познават ли се двете прими?

Лили Иванова е голяма моя приятелка. Познаваме се от много години като съграждани. Когато си идваше в Разград, много пъти сме се срещали. Ходили сме заедно с моето семейство на разходка. Лили познава Крисия като бебе. Надявам се сега въпреки ангажиментите си да следи изявите й в „Шоуто на Слави". Тя е моя много добра приятелка и ще се гордее с Крисия.

Вярно ли е, че ходжа е предрекъл успеха на Крисия още като бебе?

Да, вярно е. Ние с Ангелина бяхме много млади тогава и някак си не се вслушахме в думите му, но сега разбираме, че може би е познал. Ходжата каза тогава, че Крисия ще се прочуе с гласа си не само в България, но и в чужбина. И ето, че се случи - вече имаме две покани от студия за записи в Ню Йорк. Страхуваме се със съпругата ми, че още е много малка и успехът при нея идва много рязко. Нека да приключи с участието си в „Шоуто на Слави", а след това ще вземем и решение за Америка.

В медиите се изписаха тонове мастило и се наложи мнение, че Крисия е златна принцеса с охрана, личен шофьор на фамилното „Бентли". Доколко парите са важни за изграждането на един певчески талант?

Всичко това е отдавна минало за моето семейство. Да, вярно е, но много години минаха оттогава. От три години живеем нормално и не се ползваме от тези екстри. Имаме малък бизнес, стопанисваме хотел „Тифани", в близост до язовира „Пчелина", но това не ни носи милиони печалба. Знаете ли, парите не са никакъв фактор за изграждането на един талант. Ако Господ не ти е дал отгоре заложби и ти да ги развиеш с труд и постоянство във времето, и милиони да имаш, нищо няма да се получи. Милионите не диктуват положението и не могат да създадат творец.

Съзнавате ли, че славата е тежко бреме за едно 9-годишно дете? Как ще се промени животът на семейството ви след битката в шоуто?

Започнахме да обмисляме у дома и за промени. На първо време ще се опитаме да се устроим в София. Няма какво да мислим дълго. Разград е невероятно красив, но малък град, в който няма много възможности. Голямото развитие тук не може да се случи. Трябва да се изместим в столицата в името на децата. Имаме много приятели в София, кръстниците на Крисия живеят в столицата и се надяваме да ни помогнат в избора на квартал, на жилище. Трудна промяна за една фамилия, но вече решихме в името на децата, в името на бъдещето им да станем столичани.

Ива Оприкова

Източник: http://www.vsekiden.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мх
    МХМД
    1 0
    03:27, 14 окт 2016
    ГАДАЕНЕТО



    Гадаенето представлява даване на информация за неведомото. То има и друго разбиране - даване на информация за това, което е спотаено в сърцето.



    Преди Мухаммед /с.а.с./ да бъде изпратен като пророк гадателите се сдобивали с информация чрез сатаните, които крадели информация от небето. След идването на Мухаммед /с.а.с./ сатаните вече нямат възможност да получават такава информация, затова те започнали да получават информацията си чрез джиновете. Когато свеждат тази информация на невежите хора, гадателите изцяло им объркват мисленето и представите, като се представят за ближни раби на Аллах (уели) и по този начин ги карат да им повярват. За съжаление невежите от своя страна приемат и потвърждават информацията от тях, която е вредна както за живота им, така и за религията им. В деня, когато Аллах ще ги събере всички заедно ще рече:

    "О, джинове, заблудихте много от хората." И ближните им сред хората ще рекат: "Господи, едни от други се ползвахме и достигнахме срока, който си ни насрочил." Той ще рече: "Огънят е вашето обиталище, там ще пребивавате вечно, освен ако Аллах пожелае друго." Твоят Господ е премъдър, всезнаещ." (Ал-Анам, 6: 128)



    Тук е необходимо да отбележим, че ползата на хората от джиновете се изразява в това, че те им дават възможност да видят някои неща, а ползата на джиновете се изразява в това, че хората ги почитат (възхваляват).



    Влиянието на гадателите върху религията се състои в това, че те претендират за знания, които са присъщи единствено на Аллах. Също така джиновете предлагат услугите си на хората, като ги въвеждат в съдружаване с Аллах (ширк).



    Всички гадатели според исляма са неверници. Тези, които ги следват и им вярват - също.

    Ако гадателят извършва делото си без да използва джинове, а го прави с лъжливи и бляскави слова, той изпада с още една степен в неверие, под неверието от голям куфр. В хадис от достоверния сборник на Муслим Мухаммед /с.а.с./ казва:

    "Ако човек отиде при гадател, пита го за нещо и той приеме за верен отговора му, намаза на такъв човек няма да бъде приет в продължение на четиридесет дена". (Муслим, 1751)

    В хадис от сборника на Абу Дауд се казва:

    "Човекът, който отиде при гадател и приеме за вярно казаното от него, все едно е отхвърлил низпосланото на Мухаммед /с.а.с./ (Свещения Коран, Исляма)."



    Умран б. Хусейн (р.а.) предава от Мухаммед /с.а.с./, че е казал:

    "Който вярва в носители на зло (угурсуз), който гадае или ходи при гадатели, който прави магия или за когото се прави (по негова воля) той не е от нас. Който отиде при гадател и приеме за вярно казаното от него, той е отрекъл низпосланото на Мухаммед /с.а.с./ (Свещения Коран, Исляма)". (Беззар)

    . . . . .

    ПРИЧИНИ, КОИТО ПОРАЖДАТ ГАДАТЕЛСТВОТО



    Гадателството се поражда вследствие на невярване в ислямския закон, слабата вяра и с цел материално облагодетелстване, защото хората, които отиват при тях, за да им гадаят, си плащат. Гадателите намират място сред вярващите и неверниците в обществата още от миналото, та до наши дни.

    При гадателите хората отиват с цел изцеление. Друга причина е желанието да се придобие знание за неведомото. Хората се доверяват на гадателите относно информацията за миналото и бъдещето. А тази информация гадателите получават използвайки джиновете. За да я получат пък от своя страна гадателите вършат неща, които противоречат на вярата.

    . . . . .

    ПОСЛЕДИЦИ ОТ ГАДАТЕЛСТВОТО



    1. Отслабване и изгубване на вярата;

    2. Отхвърляне на низпосланото на Мухаммед /с.а.с./ (т.е. изпадане в неверие);

    3. Неприемане на извършените праведни дела по причина на гадателството;

    4. Неизразходване на средства там където се полага. Даването на средства на гадатели е харам (забранено). Гадателите гадаят единствено срещу имущество или средства;

    5. Пораждане на празнота сред редиците на мюсюлманите, поява на злоба и разделение между хората;

    6. Обвързване на хората с надежда относно неща, които са под забрана - харам и изоставяне на позволените, послушание спрямо гадатели и други измамници и изоставяне на сериозното познание. Например изоставяне на медицината;

    7. Разделяне на семейства в следствие на казаното от гадателя на единия от семейната двойка, казвайки му, че това което прави е грешно или вярно. Това довежда до провал в семейството;

    8. Изпадане в съдружаване с Аллах (ширк). Например посочването от гадателя, че на определено място и в определено време трябва да се пролее кръв. Както е известно пренасянето на жертва (курбан) в името на друг, а не в името на Аллах е съдружаване (ширк).
Последни новини