Ад за жените в Абу Даби, закон ги задължава да кърмят 2 години

Майките трябва да кърмят децата си 2 години. По закон! Това се случва в наши дни и не къде да е, а в един от световните мегаполиси - Абу Даби. Съседът на космополита Дубай в ОАЕ разби на пух и прах надеждите на младите жени за кариера, коментират медиите.

Законодателният съвет на Абу Даби реши да следва педантично повелите на Исляма, който защитава изконното право на децата да сучат до навършването на две години. Според новия закон, майките, които решат на своя глава да отбият бебето преди навършването на 24 месеца, ще бъдат строго наказвани. И не само това, техните съпрузи или бащи на децата им, имат право да ги съдят.

Така жените са напълно лишени от свободен избор дали да кърмят децата си или да ги хранят изкуствено, за да имат възможност да работят и да правят кариера. Новината за новия закон в Абу Даби предизвика яростна съпротива от страна на младите работещи жени в града. Решението на Законодателния съвет прави абсолютно невъзможно съчетаването на кариерата с майчинството за жените.



Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини