Успешна година за тениса в Ардино

Спортен клуб по тенис на ма­са "Юнак 2005" в Ардино проведе годишното си общо събрание. Председателят на Управител­ния съвет инж. Азис Мурад под­черта, че основ­ните цели на клуба са разви­ване и масовизи­ране на тениса на маса на тери­торията на об­щината, както и запазване на високи­те постижения, заво­ювани от предишни­те поколения. "Тези две основни цели взаимно са обвързани, тъй като, ако имаме големи успехи в бъде­ще, то ще се увеличи броят и на малките деца да опитат предизвикателствата на пингпонга", заяви инж. Мурад. Спортът става част от всекидневието на млади­те, държи ги далече от цигари, алкохол или наркотици. Учи човека на ред и дис­циплина, на толеран­тност и етичност във взаимоотношени­ята, каза още инж. Мурад.

На събранието бе из­казана благодарност на община Ардино и на кмета Ресми Мурад за финансовата подкре­па, както и на всички спонсори, които отде­лят средства за развитието на тенис на маса в Ардино. Управи­телният съвет на клу­ба даде висока оценка и за работата на треньора Бахри Юмер. Утвърден бе и проекто-бюджетът за 2014 година.

В клуб "Юнак 2005" тренират 18 картотекирани тенисисти във федерацията, разпределени в чети­ри възрастови групи: момчета - до 12 годи­ни, кадети - до 15, юноши - до 18 години, и мъже. След прекъс­ване от повече от две десетилетия, през миналата година Ардино отново има републикански шампион. Млада­та надежда на тима Митко Кисьов спечели титлата на двойки на Държавното отборно и индивидуално първенство за момчета до 12 години.

Мъжкият от­бор в състав Севал Муталибов (капитан), Бейхан Хайрула - Майкъла, Атанас Хаджиев и Радос­лав Бозов е без загуба на Държавното отборно първенство в южната "Б" група и заслужено зимува на първо място във вре­менното класиране.

След 25-годишна па­уза Ардинската шко­ла по тенис на маса отново започна рабо­та и с момичета под ръководството на талантливия тени­сист Бейхан Хайрула- Майкъла.

Гюнер Шюкри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини