Боричкания в ГЕРБ

Бившите министри на Бойко Борисов са на път да се изпокарат заради ключови места в ръководството на ГЕРБ, се коментира в групата им. Борисов вече обяви, че ще предложи още две зам. председателски места на конгреса на формацията си на 16 февруари. Според запознати най-големи шансове имали Лиляна Павлова и Томислав Дончев. В момента заместник на лидера е само Цветан Цветанов. Неслучайно Борисов предложи точно двамата за вицепремиери в проекта си за кабинет след изборите през май, макар да беше ясно, че няма как да го състави.

За заместници на лидера обаче имали мераци още Делян Добрев, Ивайло Московски, Владислав Горанов и дори Десислава Атанасова, която се определи като тежката артилерия на ГЕРБ. За същата позиция силно се надявала и Цецка Цачева. Тя в момента понася тежката работа по ръководството на парламентарната група, но за целта е нужно да се издигне авторитетът Ӝ и в ръководството на партията.

Битката за новата изпълнителна комисия също е в разгара си. Тя ще се състои от 11 души и Борисов вече обяви, че ще предложи нови имена. Според устава в изпълнителната комисия трябва да има представители от всеки регион в страната. Някои депутати обаче отсега се заканват, че ако не влязат в ръководството, ще напуснат групата и може би парламента. Една от най-недоволните била Цвета Караянчева от Кърджали. Кметовете на Пловдив Иван Тотев и на Бургас Димитър Николов ще останат във висшето ръководство. Най-вероятно Цачева ще получи място там, но не е сигурно, че всички бивши министри на Борисов ще бъдат устроени с шефски места.

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини