Сняг и жандармерия пред сградата на НС

Тазсутрешната обстановка около сградата на Народното събрание може да бъде описана с две думи - сняг и полиция. Протестиращи с искания за оставката на правителството и на парламента обаче няма.

Обичайните дежурни през последните месеци двама-трима недоволни граждани, които посрещаха рано сутрин за работа народните избраници, може би останаха на топло по домовете си и не напомниха тази сутрин за исканията си.

Униформените полицаи обаче продължават да стоят под снежинките на пост зад металните заграждения, като факт са и колите на жандармерията, които преди играеха ролята на завеса, която да попречи на протестиращите да имат изглед към служебния вход на сградата на властта.

Ударно начало са си поставили по график депутатите тази сутрине. В дневния ред на пленарната им седмица са си поставили приемането и обсъждането на правилата за издигане и избиране на кандидатите за главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет.

Официално се потвърди снощната информация, че управляващите партии БСП и ДПС са внесли предложение за прекратяване на процедурата за избор на главен съдебен инспектор към Висшия съдебен съвет (ВСС).

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини