Зимната обстановка в община Момчилград е нормална

Нормална е зимната обстановка в Момчилградско. Всички пътища на територията на общината са проходими и няма населени места без ток и вода, съобщи Милко Димитров, специалист „Гражданска защита” в община Момчилград. До 5 см е снежната покривка в най-високите райони на общината и засега не се налага почистване със снегорини. Автобусите и влаковете се движат по график. Нормално протича учебния процес във всички училища.

Дежурни екипи с 22 снегопочистващи машини и пясъкоразпръсвачки следят зимната обстановка. Специализирана машина на общината и работници почистват тротоари и заледени места с цел безопасното движение на пешеходците. 

Кметове на населени места и кметски наместници са уведомени за жители, които се лекуват от хемодиализа, при влошаване на атмосферните условия и при необходимост, да бъдат извозени до МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” и МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.

Горещият телефон на община Момчилград за сигнали от граждани е 03631/6527. При бедствия гражданите могат да звънят на телефоните: 0889484722, 0887304971 и 03631/88-63.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини