С купон авджиите в Ардино изпратиха сезона

С  купон в петък ловците от Ловно-рибарското сдружение „Бели Брези” в Ардино изпратиха сезона. Местният ресторант „Перла” едва успя да побере всички авджии от шестте дружинки на сдружението.

През изминалия ловен сезон ардинските авджии за 31 излета отстреляха 87 диви прасета и глигани. Светослав Младенов от дружина Ардино – 2 и Мюрен Мехмед от Ленище получиха грамоти и парични награди за отстрелян вълк „Canis Lupus”, осигурени и връчени от директора на Държавното горско стопанство в Ардино инж. Ертан Еминов.

Първенци в отстрела на диви прасета и глигани през този сезон са ловците от Ардино – 2 и Бял извор с председатели Гюнай Мустантиков и Митко Илиев. Най-голям късмет е извадил Фаим Мюмюн от дружината в Ардино- 1 , поваляйки 350 килограмов глиган.

Председателят на ЛРС „Бели Брези” Шахин Байрямов заяви, че ловният сезон е преминал успешен и без инциденти. Той пожела на авджиите наслука и успехи и през новия сезон.

Много награди имаше по време на разиграната томбола, най-големите по традиция бяха печалби от диво прасе, сърна, както и замразен заек. Имаше и наддаване за шарани.

За доброто настроение на ардинските авджии се погрижи оркестър  от Кърджали.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини