Тенисът на маса влиза в детските градини в Момчилград

50 деца от Момчилград ще направят първите си стъпки в тениса на маса след одобрен проект на СКТМ „Родопи” по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в детските градини”. Проектът е на стойност 2 800 лв. и ще обхване малчуганите от градските забавачки „Здравец”, ЦДГ „Зорница” и ЦДГ „Щастливо детство”. В продължение на седем месеца те ще се учат да играят тенис на маса под ръководството на квалифицирани спортни специалисти. Безплатните занимания ще се провеждат в детските градини, които вече са оборудвани с необходимите пособия. От клуба заявиха, че децата, изявили желание да тренират тенис на маса и след приключването на проекта,ще бъдат включени в подготвителните групи на отбора.
По програмата „Спорт за децата в детските градини” са одобрени проектите на общо 66 спортни клубове от страната, като „Родопи” е единственият за област Кърджали. Целите на програмата са участие на всички деца от групата в заниманията с физически упражнения и игри, които да бъдат водени от специалисти в областта на физическото възпитание и спорта.
Същевременно от „Родопи” очакват да бъдат одобрени по проект в партньорство с дневния център за деца с увреждания „Дъга” по програмата „Спорт за децата с риск и увреждания”. Идеята на клуба е да обхване потребителите от дневния център в Момчилград, които да получат възможност за придобиване на първоначални умения и навици за практикуване на тенис на маса.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини