АБВ на Първанов стъпи в Кърджали, ще възражда страната и региона

Бойка Арабаджиева

Движението „Алтернатива за българско възраждане”/АБВ/ ще работи за изграждане на мостове както в страната така и в региона.Неговия учредител,президентът Първанов ще бъде обединител,чиято цел ще е да сложи край на острата,непримирима конфронтация в българското общество. Това заяви за Кърджали бг вести бившият зам.-областен управител на Кърджали и екслидер на БСП в Кирково Бойка Арабаджиева. Тя представляваше Кърджалийско на работната среща в НДК, на която бе даден повторен старт на движението АБВ.Арабаджиева е член на „столетницата” от 37 години.Поканена е на срещата лично от Първанов. Това,че съм от Кирково не ме прави специална. В АБВ не делят хората на етнически и религиозен признак, още повече са подвластни на щамповането с абревиатури, на което сме свидетели напоследък, подчерта Арабаджиева.

Проектът АБВ е дългосрочен. Платформата на движението може да се определи с една дума-съединение. Искаме да обединим качествените хора на нацията и да привлечем младата ,свежа кръв. Демографската катастрофа чука на вратата ни. Нацията има нужда от консенсус по приоритетите, за да оцелее, каза още Арабаджиева.

Тя подчерта, че проектът цели заздравяване на БСП. Никой от включилите се в него ,няма намерение да разцепва червените редици. Движението е отворено за хората в лявото пространство и отправя посланията си към тях. Затова смята да излезе и с отделна листа на предстоящите избори за европарламент. Това не означава, че рушим мостовете между нас и БСП,смята Арабаджиева.

Според нея в АБВ не стои въпросът за русофили и американофили. Всички са българофили.

Обединени около националната идея можем да спасим България. Политиците , които рушат трябва да отидат на Терминал 2, а не младите хора на страната. Много от политиците ни нищо не са разбрали от народния бунт,подчерта екслидерът на червените в Кирково.

Не се чувствам предател.Предатели са тези, които с евтин популизъм и бездействие рушат бъдещето на нацията., каза в заключение Арабаджиева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини