Раздават еврохрани в Ардинско

„Благодаря от сърце на Европа за помощта. Отново се появиха усмивките в лицата ни”, казва 82-годишната Шефие Мюмюн от Брезен. Възрастната родопчанка бе дошла пред сградата на кметството, за да получи полагащите й се безплатни хранителни продукти от втория транш на програмата на Европейския съюз за социално слаби лица.

В понеделник в община Ардино започна раздаването на хуманитарната помощ от интервенционните запаси на ЕС. Временните пунктове на Българския Червен кръст се намират в град Ардино и Млечино. Право да получат хуманитарната помощ имат  1293 нуждаещи се на територията на общината. Всички поименни списъци на правоимащите лица са изготвени от Агенцията за социално подпомагане. Най-много помощи ще получат социално слабите от Ардино, Бял извор, Падина, Жълтуша, Горно Прахово, Млечино. Пакетите съдържат по 5 кг.захар и олио, 5 литра олио, 2 кг. ориз. В списъка са включени още конфитюр, картофено пюре, леща, зрял фасул, пчелен мед и вафли. Продуктите се получават лично срещу представяне на документ за самоличност.

Програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица” се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се прилага от Държавен фонд „Земеделие”. При реализирането й участват местните власти и Българската агенция за безопасност на храните. Нераздадените продукти ще се разпределят по болнични и социални заведения.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини