Караянчева: Управлението на ДПС и БСП е провал,за който всички българи ще платят солена цена

БСП и коалиционните й партньори в управлението тотално се разминаха с очакванията на гражданите и с щедрите си предизборни обещания, коментира народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева в навечерието на новия парламентарен сезон. А събитията през последните няколко дни са доказателство, че левицата е проядена отвътре и в нея текат разложителни процеси. За седем месеца на кормилото на властта левицата се отметна от намеренията си за нова подоходна политика – отказа се от премахването на плоския данък и замяната му с прогресивно данъчно облагане. Хвърли въдицата, че ще въведе 20 % данък „богатство” за доходи над 4 500 лева, после се оправда с ДПС и смъкна прага наполовина. Защото ДПС, чийто традиционен електорат е с нисък социален статус, яростно се втурна да брани интересите на „богатите”, подчерта Караянчева. Вместо нулева ставка за най-ниските доходи, хората получиха обещание, че след една година, евентуално, биха могли да си поискат внесения налог обратно от държавата. Планираното семейно подоходно облагане бе замразено за неопределено време. Да не говорим за пенсионната реформа, приета от правителството на ГЕРБ, която предвиждаше постепенно увеличение на възрастта за пенсиониране – първо се заканиха да я отменят, след това прозряха, че е необходима, тъй като социалните жестове, по думите на министър Хасан Адемов, може да доведат до там „че да не можем да плащаме дори и ниския размер на пенсиите". Същата участ имаха и другите предизборни обещания на левицата, като разкриването на 250 000 нови работни места, отмяната на данъка върху лихвите, рестарта на АЕЦ „Белене”, либерализацията на режима за пушене, съкращаването на субсидиите за политическите партии и т.н. По официални данни на ЕВРОСТАТ безработицата в България се е вдигнала от 12% на 13,2%, а тази сред младежите е далеч над средноевропейските равнища. Една година след референдума за „Белене”, за който бяха похарчени над 14 млн лева правителството не предприема никакви реални действия за изграждане на централата. Що се отнася до издръжката на партиите, символичното й намаление с един лев, не е нищо друг освен евтин популизъм. Ако половингодишното управление на БСП и ДПС може да се охарактеризира с една дума, тя е провал. Провал, за който всички български граждани ще платят солена цена, категорична е Цвета Караянчева.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини