Българска песен звучи във филм с Джейсън Стейтъм

Българската песен "Малка Мома" на Нели Андреева и Георги Генов озвучава саундтрака към филма Redemption (оригинално заглавие Hummingbird) с Джейсън Стейтъм.

"Когато чухме името на филма - "Колибри", в първия момент решихме, че става въпрос за научно-популярен филм, а той се оказа хитов екшън", коментира изпълнителката и автор на песента. За връзката между касовия филм и българската песен Нели Андреева разказа за БТА, че от екипа на продукцията сами са проявили интерес към лиричното изпълнение.

Събитията около "Малка мома" се случват независещи от нас, посочи Нели Андреева. Историята на песента започва преди години, когато народната певица решава да създаде мелодия с текст, който да насочи слушателя към Бог и вярата, че той отговаря на молитвите ни. "Мислех, че една такава песен, която е искрено изпята, ще докосне много хора. Всъщност май успях", каза Нели Андреева.

Най-голяма популярност "Малка мома си са Богу моли" получава, когато композиторът и диригент Георги Генов сe присъединява и песента е записана с вокала на Нели Андреева и хора на Ансамбъл "Филип Кутев". След като е пусната в мрежата за видеосподеляния "YouTube", за около година набира над 1 милион гледания от цял свят. Покрай цялата тази популярност, екип на японската национална телевизия решава да направи филм за Нели Андреева, Георги Генов и тяхната творба. Те пристигат от Токио в София и в последствие представят въздействащата песен в двучасов разказ. "Тогава японците ми казаха, че това е най-слушаната българска песен в страната им", добави певицата.

Впечатлени от изпълнението, доста гостуващи в България световни музиканти търсят среща с Нели Андреева и мъжа й - композиторът Георги Андреев. Massive Attack се свързаха с нас, когато имаха концерт в страната ни. Оказа се, че няма човек от техния екип, който да не е слушал "Малка мома". "Ред Хот Чили Пепърс" също се оказаха големи фенове на песента и искаха да се срещнем, когато бяха тук, но така и не успяхме, посочи още Нели Андреева.

Има нещо много емоционално и прочувствено в тази песен. Автори сме на толкова много други произведения, но въздействиe като с "Малка мома" не сме достигали, добави тя.

Английската продукция се прожектира в някои кина в момента у нас.

Виж тук трейлъра към филма.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини