„Клуб Елада” отбеляза гръцкото председателство на ЕС, дойдоха гости от Кавала

Васил Байданов приветства Йорго Константинидис

Кърджалийският „Клуб Елада”отбеляза снощи поемането на председателството на Европейския съюз от Гърция. Сдружението, което обединява приятели на южната ни съседка от различни етноси и вероизповедания бе домакин на гости от Кавала. Те са почетни членове на „Клуб Елада” от времето, когато Кърджали бе побратимен с гръцката община Филипон-Кренидис. Сега тази община е обединена с Кавала в една административна единица.

  Гости на кърджалийци бяха Йорго Константинидис, Михалис Салдаридис и Никос Ямуридис. И тримата са търговци, като Йорго Константинидис добре знае български, защото е имал бизнес в нашата страна.

  Гърците преминаха границата при ГКПП „Маказа” и изразиха задоволството си, че пункта е отворен и контактите им с българските приятели ще станат по-чести.

  В приветствието си към гостите почетният председател на „Клуб Елада”Васил Байданов отбеляза, че българи и гърци 23 години са чакали отварянето на пункта при Маказа и изграждането на шосейна връзка между България и Гърция през прохода. Той каза, че е бил при първите срещи, когато се е уговаряло строителството на пътя. Все още не могат да преминават камиони, което е важно за да има бизнеса излаз на пристанището на Александруполис, подчерта Байданов. Той посочи, че Гърция по време на нейното председателство, ще съдейства на нашата страна да влезе в Шенгенското пространство.

  Йоргос Константинидис изрази увереност, че двете страни разширявайки контактите си бързо ще излязат от кризата.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини