Телефонните мошеници набират таксиметрови шофьори за куриери в Кърджалийско

Телефонните измамници все по-често използват за куриери таксиметрови шофьори.Повечето водачи,въобще не подозират,че са въвлечени в престъпна схема. Честа практика е мошениците да телефонират от други градове на страната, като примамват възрастните хора да им дават пари, а таксиджии да прибират сумата и да я отнасят при тях.

Тази практика бе засечена и в Кърджалийско. Наскоро телефонни измамници пратиха таксиметров шофьор да прибере крупна сума от възрастни хора в Момчилградско. Те запомнили, че човекът прибрал парите им е подкарал таксиметрова кола. Полицията бързо стигнала до таксиджията, но той не успял да опише измамника. Мошеникът го ангажирал на пиацата срещу обещание за възнаграждение.

Тази практика има и куриози. Телефонен измамник поискал от шеф на кърджалийска таксиметрова фирма пари за да „уреди операция на негов близък”. По това време бизнесменът бил в Хасково. В същото време мошеникът ангажирал случайно шофьор от неговата фирма да отиде и вземе парите. Казал му че ще получи в плик документи от адвокат. Вместо адвокат обаче таксиджията се сблъскал лице в лице с шефа си. Те разкрили измамата,но мошеникът успял да отърве кожата си.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини