Ресми Мурад с писмо до министър заради пътя Синчец - Джебел

Състоянието на пътния участък Синчец – Църквица – Мишевско – Джебел е повече от окаяно

Кметът на община Ардино Ресми Мурад изпрати писмо до Министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева и Агенция „Пътна инфраструктура” към Министерството на регионалното развитие, с което търси съдействие за ускоряване на процедурата за реконструкция и рехабилитация на пътния участък „Синчец – Църквица – Мишевско – Джебел”. Според Ресми Мурад след откриването на ГКПП „Маказа-Нимфея”са създадени реални предпоставки за трансгранично сътрудничество между нашата страна и Гърция. Пътят е част от 3-класната републиканска пътна мрежа, която преминава през териториите на общините Ардино и Джебел и се стопанисва от Областното пътно управление в Кърджали.

В писмото си Ресми Мурад съобщава, че сегашното състояние на отсечката е много лошо. А четири - километровият участък между селата Синчец и Църквица никога не е асфалтиран. Според него е нужна  цялостна реконструкция и рехабилитация на трасето.

Ресми Мурад споделя още, че в продължение на 10 години ръководството на общината се е обръщало към МРРБ, Агенция „Пътна инфраструктура”, Областното пътно управление за извършване на необходимите строително-материални дейности, но проблемът все още не е разрешен.

„Изразяваме увереност, че като представители на едно експертно правителство ще се отнесете компетентно и отговорно за подобряване на пътната инфраструктура в този регион”, завършва писмото си градоначалникът.
Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини