Ресми Мурад събра кметове за бюджет 2014 в Ардино

Кметът на община Ардино Ресми Мурад събра на първата за тази година традиционна месечна работна среща колегите си кметове и кметски наместници. Пожела на всички тях, както и на жителите от поверените им села една по-успешна 2014 година.

Гост на събитието бе председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Ресми Мурад сподели, че през настоящата година всеки един селски управник ще усети промяната в отношението на централната изпълнителна власт. „С това отношение се надявам да успеем да реализираме максимално повече проекти, насочени за решаването на проблемите на гражданите, заяви Мурад. Той подчерта, че към настоящият момент програмите за временна заетост са изчерпани. „Това е така, защото предвиденият ресурс за периода 2007-2013 г. бе концентрирано за края на 2012 г. и началото на 2013 г. от предишното правителство, за да повлияе на изборните резултати на определени политически партии”, уточни Мурад.

Ръководството на общината ще кандидатства по проект „Красива България” за обновяване сградите на кметствата в Ленище и Русалско, църквата в Ардино и джамиите в Ардино, Жълтуша и Млечино.

Ресми Мурад отправи покана до кметовете и кметските наместници до 20 януари да направят своите предложения за проектобюджета на общината за 2014 година.  „Ще проведем срещи по населени места, за да могат всички граждани на общината, които  желаят да дадат мнения и идеи относно разпределението на средствата на общината. Надявам се да имаме един добър балансиран бюджет, който да може да го изпълним през годината”, каза още Ресми Мурад.

Зам.-кметът Наско Кичуков съобщи, че досега 13 кметства са осигурили по една кола дърва за нуждите на болницата в Ардино през зимния период, за да се намалят неразплатените й сметки. Той предложи на всеки един от управниците на останалите кметства да направят организация и в най-близко време да доставят дърва за огрев за лечебното заведение. Транспортът ще бъде осигурено от общината.

Началникът на отдел ГРАО инж. Мехмед Алиев, запозна кметовете с Конвенцията за издаване на многоезични извлечения от актовете за гражданско състояние – актове за раждане, граждански брак и смърт.

Кметският наместник на Седларци Йовчо Гаджалов изказа искрените си благодарности към ръководството на общината, за оказаната помощ при разрешаването на проблема с двете „арастувани” крави в селото, които бяха пуснати от стопаните си да пасат неправомерно, както и при изпълнението на процедурата от Закона за опазване на

селскостопанското имущество.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини