Община Момчилград подкрепя тютюнопроизводителите в исканията им

Община Момчилград подкрепя тютюнопроизводителите в справедливите им искания срещу забавянето на изкупната кампания и ниските цени на тютюна. Това заяви градоначалникът Акиф Акиф след среща с местните кметове на населени места.

Кметът на Момчилград припомни думите на зам.-председателя на ДПС и депутат в 42-то Народно събрание Рушен Риза за готвените промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, които да гарантират повече справедливост на тютюнопроизводителите. Той посочи, че производството на тютюн остава водещ отрасъл в региона и хиляди семейства се прехранват от тази продукция.

Управниците на населени места от своя страна заявиха, че нормализирането на изкупуването на тютюна не зависи от тях, но следят изкъсо протичането на кампанията. „Твърдо заставаме зад исканията на тютюнопроизводителите и подкрепяме техните искания. Твърде некоректно и популистко е изказването на народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева в твърдението си, че кметове на населени места взимат комисионни от фирми при подписване на договори с тютюнопроизводители”, са категорични те.

Според кметовете, с вчерашното си изказване пред bTV депутатката от ГЕРБ е целяла единствено да създаде излишно напрежение сред производителите, вместо да търси и предлага решение на ситуацията.

„Бихме искали да чуем от г-жа Караянчева аргументирана теза със синтезирани факти, а не безидейно говорене чрез лъжливи интерпретации”, бяха единодушни участниците в срещата.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини