Янев: България става все по-олигархична

"Наблюдаваме крайна деградация на българския парламентаризъм. Волен Сидеров превърна парламентарната Комисия за конфликт на интереси в пародия. По мое време тази комисия вършеше много повече работа. Председателят на антикорупционната комисия трябва да бъде умен и образован или да има такива съветници, които да го спират да не говори глупости. Очевидно е, че Сидеров не е такъв", коментира сегашната ситуация от ефира на bTV Яне Янев.

„Ако НАП възложи проверка на Волен Сидеров, той трябва да докаже произход на средствата му. Не е редно да казва, че средствата му са от благодетели и близки приятели. Никой не може ей така да говори, особено когато заема такъв отговорен пост. Това е махленски език, чрез който се опитва да заблуди публиката", заяви Янев.

„България става все по-олигархична държава и не повече от 20 олигарси контролират целия капитал", твърдо заяви по повод политическите сили той. Поради липсата на гласност и имунитет обаче Янев отказа да назове имената на тези олигарси. Срещу него към момента енергийната мафия е завела над 15 дела, като само Румен Овчаров е завел 5 от тях.

"Правителството на Пламен Орешарски се държи като организирана престъпна група. Това правителство е изключително безскрупулно. Те трупат само лични активи и дивиденти. Целта им е да се задържат колкото се може повече на власт, за да трупат богатства. В България вече може да се купи всичко, включително и депутати. Във всички парламентарни групи има такива депутати. Едно такова място варира между 200 и 500 хиляди лева. Напусналите депутати ГЕРБ се продадоха. Те са подчинени на финикийските знаци. Политиката е заприличала на стоковата борса за едър рогат добитък в Чикаго. Министри също могат да се купуват. Системата е сбъркана и всеки луд, психопат, наркопласьор, престъпник може да стане депутат", каза още Янев.

Запитан какво можем да очакваме от евродоклада за съдебната система, Янев отговори, че съдебната ни система не може да се промени, защото "е в мъртвата хватка на посткомунистическите ни управници".

„Това е причината Христо Бисеров да продължава да си живурка. Той е избирал съдиите. Той е звънял по телефона и им е давал нареждания. Той е кадрувал в съдебната система и висши магистрати са му козирували. Висшият съдебен съвет е 100% функция на въпросната политическа конюнктура. Никога не съм си позволявал да се обаждам на съдии и магистрати. Благодарение на мои сигнали са били разкрити не една и две далавери в съдебната система", гордо заяви Янев

Източник: http://www.standartnews.com/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини