Тютюнопроизводителите от региона блокират пътя за Капъкуле при Харманли

Управителния съвет на асоциацията

Управителния съвет на Националната асоциация на тютюнопроизводителите взе единодушно решение за провеждане на протестни действия. Те са насочени срещу некоректното отношение на търговските фирми спрямо тютюнопроизводителите от Република България България. За основна точка на действията е избран международният път Е-80 за Турция и Гърция при гр. Харманли, обл. Хасково. Датата и часът също са известни – 06.01.2014г. в10.00ч.



Председателят на асоциацията Цветан Филев заяви за медиите: От държавата не искаме нищо на този етап. Приемайки статут на страна-членка на ЕС през 2007г., България е предоставила всякакъв вид правомощия на европейските институции да решават принципите на функциониране във всички сфери на икономиката на Страната ни, включително и на тютюнопроизводството с всичките му сегменти.



Филев каза още:От опита, който имаме знаем, че като балканска държава трябва да се съобразяваме с конюнктурата на бранша на полуострова. В никакъв случай обаче не считаме, че е приемливо да се надценява тютюна в една страна за сметка на друга.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини