Младежи от ДПС дариха социално слаби ученици

20 сираци и социално слаби ученици с отличен успех получиха за Нова година таблети от Общинския съвет на Младежко ДПС-Кърджали. От младежкото крило на Движението организират инициативата  за първа година с цел тя да се превърне в традиция. Те се надяват дарителската акция да бъде скромен старт на обмисляната идея на Министерството на образованието и науката за оборудване на училищата с модерна техника.

„Изключително сме щастливи, че образованието е един от водещите национални приоритети на кабинета „Орешарски” , за да се осигури на младите хора по-добро бъдеще и успешна реализация в България”, заявиха от ръководството на Младежко ДПС-Кърджали.

Според тях награждаването на ученици, които са изправени пред нелеки изпитания, но въпреки трудностите се справят отлично с учебния процес, ще насърчи социалната роля на учебните заведения и ще мотивира останалите ученици към стремеж за нови знания и високи успехи.

Отличниците получиха своите награди в клуба на ДПС в Кърджали. Събитието бе уважено от градоначалника инж. Хасан Азис, областния лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам, общински съветници и кметове на населени места.

Кметът на Кърджали поздрави младежите от ДПС за инициативата им и заяви, че наградите им ще насърчат всички трудолюбиви ученици за нови успехи в училище.

„Сигурен съм, че ще имате една реална възможност да подобрите своите знания и да научавате повече за света. Надявам се след известно време тези подаръци да ви насочат към вашата специалност, защото съм убеден, че сред вас се намират бъдещи компютърни инженери, икономисти, лекари ”, сподели кметът инж. Азис. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини