Въоръжени отмъкнаха 48 млн.рубли и убиха охранител

Бум на банковите обири отчита руското вътрешно министерство предновогодишно. В Москва още издирват обирджиите, които отмъкнаха 48 млн. рубли от частен инкасо автомобил и убиха охранител вечерта на 24 декември.

Според очевидци на инкасо обира в Москва, извършителите са трима, возели са се в черна "Шкода". Те пресекли пътя на инкасо-автомобила и открили огън. Жертви на нападението са двама братя - Витяли и Бенлягу Юшваеви. 49-годишния Бенлягу Юшваев умира на място, а брат му е в болница с няколко огнестрелни рани, съобщи LifeNews, цитиран от блиц. Снощи трима въоръжени нападатели пък нахлули в банкав североизточната част на Москва, завързали персонала и откраднаха от сейфа 3 млн. и 800 хиляди рубли и 50 хиляди долара, съобщи московското управление на МВР на Русия. 
Органите на реда са установили, че в офиса на една от банките в руската столица са нахлули трима мъже. Заплашвайки с пистолет, те са завързали двамата мениджъри на банката и са иззели от металните сейфове 3 800 000 рубли и 50 000 долара, след което са се укрили, се уточнява в съобщението. 

Също снощи в Санкт Петербург пък въоръжени ограбиха 11 000 долара, 200 евро и 3 млн. рубли от банка, но няма жертви. 

Източник: petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини